Udruga žena GRANIČARKE

Udruga žena GRANIČARKE

OPĆENITO O UDRUZI
Udruga žena GRANIČARKE  iz Cirkvene, osnovana je 13.04.2008. godine, te broji 25 aktivnih članica. U tom razdoblju imale smo niz sastanaka i druženja. U našem selu je davnih godina vrlo uspješno djelovao aktiv žena pa smo mi željele nastaviti tu tradiciju. Naše selo poznato je po trudu u očuvanju baštine, što narodnih običaja što rukotvorina te po pečenju kolača. Radom ove udruge Cirkvena  će zasigurno još više oživjeti, a posebno zajedničkom suradnjom s ostalima udrugama  i društvima koja djeluju u ovom mjestu i okolici.


RAD UDRUGE  U PROTEKLOM VREMENU
Tijekom ove dvije godine potaknule smo uređenje prostorija društvenog doma u suradnji sa KUD-om STARI GRANIČAR. Smatramo a to nastojimo i ostvariti da je suradnja između svih udruga u selu vrlo važna. Također smo organizirale humanitarnu prodaju s ciljem prikupljanja novca kojim je kupljeno nešto odjeće djeci slabijeg imovinskog stanja. Otišle smo u kazalište pogledati komediju i nasmijati se do suza.  Mi žene poznate smo da volimo  cvijeće pa smo organizirale odlazak na izložbu cvijeća flora art u Zagrebu. U ljetnim mjesecima smo se poželjele osvježiti i otišle u Varaždinske  toplice. Vrlo uspješno organizirale smo proslavu tradicionalnog martinja- krštenja mošta. Kupile smo zavjese za društveni dom, a isto tako i DVD-u Cirkvena kao prijateljska gesta za dobru suradnju. Učestvovale smo na 2. Štrukljadi u prijateljskoj udruzi Katarina Zrinski u Zrinskom Topolovcu. Tu su štrukli postigli zapažen uspjeh i osvojili 1.mjesto u kategoriji slanih štrukli. Na poziv udruge AGATA lige za borbu protiv raka dojke otišle na humanitarni koncert gdje smo donirale određena sredstva. Ne smijemo zaboraviti naglasiti da smo obnovile proslavu 8. Ožujka našeg dana žena. 

IZLOŽBA BAŠTINE NAŠEG KRAJA
Osvrtom u prošlo stoljeće davne 1979. God. tadašnji AKTIV ŽENA  organizirao je prvu izložbu takvog sadržaja, te smo mi poželjele takvo nešto ponoviti. Tako smo prikupili starine naših prabaka, baka, te novije radove naših mama i članica. Željele smo pokazati da i u današnje vrijeme još uvijek cijenimo rad i trud prijašnjih generacija, ali isto tako naglasiti da žene uz sve obaveze današnjeg vremena vole i izrađuju prava umjetnička djela. 

TIJELA UPRAVLJANJA
Predsjednica: Sanja Radulec
Tajnica udruge: Irena Orešić
Blagajnica: Marina Pavlaković

MISIJA
Željele bismo  unaprijediti položaj žena u društvu, okupiti još članica i zainteresirati ostale da se pridruže kako bismo ostvarili društvene kulturne potrebe članstva. Svojim radom i aktivnošću također  pomažemo napretku sela, ali i radom i  financijskom pomoći pomažu humanitarne akcije koje su vezane za život i rad sela. Željele bi također ojačati suradnju  sa srodnim i istim organizacijama u Hrvatskoj.

 

Slike Udruge žena GRANIČARKE možete pogledati u fotogaleriji.

Slike Udruge žena GRANIČARKE (Cvjetnica 17.4.2011.) možete pogledati u fotogaleriji.