Svetoivanjski dani 2018. bogata galerija fotografija

Dragi mještani Općine Sveti Ivan Žabno, zahvaljujemo se svima koji su svojim dolaskom uveličali trodnevni program Ivanja u Svetom Ivanu Žabnu. Evo da Vam u kratko opišemo što se to događalo kroz vikend. Krenuvši od petka 22. lipnja, u programu je bilo predviđeno natjecanje u baliranju i oldtimer izložba no zbog vremenskih neprilika bili smo je prisiljeni odgoditi za subotu. Također za petak je bilo predviđeno otvaranje izložbe „Svadbeno ruho“ udruge Hrvatska žena i izložba ručnih radova udruge Graničarke iz Cirkvene, izložba je privukla brojne posjetitelje gdje su udruge predstavile svoje rukotvoreni ali i sačuvane vjenčanice i sve ostale detalje koje su bile nekada dio svatova. U 20:00 sati je održano tamburaško sijelo pred punom Kino salom. Subota 23. lipnja održano je natjecanje u baliranju i izložba oldtimer traktora, bilo je prijavljeno 14 ekipa što iz naše Općine što iz drugih Općina. Zahvaljujući dobrim ljudima i sponzorima unatoč vremenskim neprilikama natjecanje se održalo pred mnoštvom gledateljima. Pobjednici natjecanja su Zoran i Josip Vrhovski, drugo mjesto je osvojio Alen Beštek – Smajilović također iz naše Općine dok su treće mjesto uzeli Igor i Damir Markešić iz Hudovljana. U sklopu natjecanja održana je izložba oldtimer traktora u organizaciji gospodina Nikole Blažajca. U subotu je još održano natjecanje u gađanju glinenih goluba u organizaciji lovačkog društva „Golub“, pobjednici u ekipnom gađanju je ekipa „Trap“ Gradec u pojedinačnom gađanju pobijedio je Siniša Dolački dok je za FairPlay nagradu osvojio Denis Novak. Na teniskim terenima u Svetom Ivanu Žabnu održano je tenisko druženje. Finale su igrali Tihomir Smuđ i Ivan Žiger. U vrlo napetom finalu Tihomir Smuđ dolazi do pobjede na Svetoivanjskom turniru.

U Hrsovu je održano vatrogasno natjecanje. Sveukupno je bilo 18 ekipa od toga je prvo mjestu u kategoriji djeca 6-12 muški uzela ekipa iz DVD-a Hrsovo, u kategoriji djeca 6-12 žene DVD Trema-Budilovo, kategorija mladež 12-16 muški DVD Sveti Petar Čvrstec, kategorija mladež 12-16 žene DVD Trema-Budilovo, kategorija članovi A DVD Sveti Petar Čvrstec i kategorija članovi B DVD Trema-Budilovo.

U večernjim satima pred punom Kino salom izvedena je predstava „Škripi đeram ko je na bunaru“ dok je u kasnim večernjim satima održan koncert Lidije Bačić pred prepunim šatorom.

U nedjelju je održano šahovsko natjecanje na kojem je sudjelovalo preko 60 natjecatelja. Na terenima ispod škole održano je streličarsko druženje gdje su svi posjetitelji mogli isprobati gađanje meta. Na terenima nogometnog kluba Ivana Bastaleca organiziran je turnir u malom nogometu. Na turniru je bilo 8 prijavljenih ekipa. U kasnim popodnevnim satima imali smo priliku vidjeti prekrasnu paradu konjskih zaprega i jašića koju je predvodio načelnik Bošnjak od sajmišta preko kružnog toka pa sve do pizzerie Napoli i nazad. Također je održano natjecanje u pretakanju vina gdje smo imali priliku vidjeti šest ekipa, od kojih su najbolji bili dečki iz Đurđica. Nakon pretakanja održano je folklorno večer. Sve to smo popratili podjelom vola. Općina Sveti Ivan Žabno podijelila je peko 550 porcija vola.

Za kraj dana ispaljen je prekrasni vatromet tvrte Jorge.

Fotogragije: prigorski.hr

                    Krešimir Juratović/prigorski.hr

Objavljeno: 27. 06. 2018
Autor: Manuel Marković
 

  Galerija slika:

  Novosti i obavijesti - Sve