Svečano potpisan ugovor o početku izgradnje školsko-sportske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu

Načelnik Nenad Bošnjak istaknuo je kako je ovo povijesni trenutak za općinu Sveti Ivan Žabno. -Ovo je dugoočekivani projekt za ovu sredinu. Ponosan sam i zahvalan što je Općina Sveti Ivan Žabno jedna od prvih koja je uspjela provesti ovaj projekt do samog kraja tj. do potpisa ugovora o početku radova na izgradnji dvorane. -kazao je Bošnjak.

 

Ovaj projekt govori o našoj puno široj suradnji. Ovaj projekt je koncipiran na način da Općina i Županija zajednički sudjeluju s po 50 posto udjela u ovoj investiciji, a što se bez prihvaćanja takvog koncepta ne bi moglo učiniti. -istaknuo je župan Darko Koren.

-Inače, radi se o jednom investicijskom ciklusu od preko 70 milijuna kuna, a kojom će se izgraditi pet školsko-sportskih dvorana, tako da je ovo jedna od najvećih investicija u školstvo u našoj županiji. -rekao je Koren pohvalivši rad i Županijskih i Općinskih službi na angažmanu i radu na ovim projektima. Općina Sveti Ivan Žabno najveća je u našoj županiji, a to znači da ima i najveći broj učenika i to je bio jedan od kriterija kojim smo se vodili kojih će to pet sredina u kojima će se graditi dvorane. Općina Sveti Ivan Žabno izuzetno se razvija u posljednje tri godina, a dvorana će dodatno upotpuniti jedan cjelokupni društveni sadržaj. -istaknuo je Koren dodavši kako mu je drago da će radove izvoditi tvrtka Radnika, koja je već dokazana na svim poljima u građevinskom sektoru. 

Ispred tvrtke Radnik prisutnima se obratio Mario Biljan koji je kazao kako je objekt površine 1400 kvadratnih metara, 11 metara visine, čelične konstrukcije, A energetski razred, a po cijeloj površini ima podno grijanje.

Ukupna vrijednost radova je 11,8 milijuna kuna plus PDV.

Svačnom potpisivanju ugovora prisustvovali su i dožupan Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Ana Mušlek, Melita Ivančić i Darko Masnec, zamjenik općinskog načelnika Manuel Marković i predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec  te zaposlenici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveti Ivan Žabno kao i ravnatelj OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno Tomislav Hanžeković.

 

Izvor: Prigorski.hr 

Objavljeno: 14. 08. 2020
Autor: Manuel Marković
 

  Galerija slika:

  Novosti i obavijesti - Sve