Pravo puta za privatne i pravne osobe – elektronička komunikacijska infrastruktura

Općina Sveti Ivan Žabno sa jednim odvjetničkim uredom ishodila je kompletnu dokumentaciju temeljem koje mogu pravne i fizičke osobe tražiti naknadu od infrastrukturnog operatera za pravo puta.

U prilogu ove obavijesti nalaze se obrasci zahtjeva za utvrđivanje infrastrukturnog operatera pravo puta koje se podnose HAKOM-u.

Fizičke i pravne osobe koje su vlasnici/suvlasnici nekretnina na području Općine Sveti Ivan Žabno, a na čijim nekretninama ili ispod njih se nalazi EKI (elektronička komunikacijska infrastruktura) imaju pravo tražiti od HAKOM-a utvrđivanje infrastrukturnog operatera, a samim time dobivanje godišnje naknade od HT-a.

Uz zahtjev koji se šalje preporučenom poštom, podnositelji trebaju priložiti preslik osobne iskaznice (za pravne osobe izvadak iz sudskog registra), tekućeg računa i izvoda iz zemljišne knjige ukoliko se nekretnina nalazi u zemljišnim knjigama.

Na kojim česticama se nalazi EKI možete provjeriti u prostorijama Općine Sveti Ivan Žabno u vremenu od 09:00 12:00 sati svakoga dana.

Objavljeno: 11. 07. 2019
Autor: Manuel Marković
 
  Preuzmite dokument
Zahtjev hakom suvlasnici opcina sveti ivan zabno pravo puta   (12.99 KB)
Zahtjev hakom vlasnik pravna osoba opcina sveti ivan zabno   (12.97 KB)
Opcina sveti ivan zabno zahtjev hakom vlasnicki list pravo puta   (13.19 KB)
 
  Novosti i obavijesti - Sve